După ce instanța de judecată a decis suspendarea ordinului ANRE de majorare a prețurilor plafon pentru carburanți, agenția afirmă că astăzi, 13 iunie, îl va pune în aplicare și se va reveni la prețurile stabilite anterior.

Contactat de TV8, reprezentanții agenției au declarat că au primit decizia instanței în această dimineață și se vor conforma acesteia prin anularea ordinului emis pe 12 iunie. Astfel, prețurile plafon la carburanți care vor fi în vigoare sunt cele emise pe 15 mai.

Amintim că, atunci sta stabilit că, pentru un litru de benzină cu cifra octanică A-95 a fost stabilit prețul maxim de 19 lei și 15 bani, față de tariful precedent de 18 lei și 82 de bani.

Menționăm că, judecătoria Buiucani a suspendat ordinul ANRE după ce Mministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) în comun cu Agenția pentru Protecția Consumatorului și Supravegherea Pieței au atacat ANRE în instanța de judecată cerând anularea deciziei prin care au fost stabilite noi prețuri la carburanți, mai mari cu 34 de bani pentru un litru de benzină, și cu 32 de bani pentru un litru de motorină.