/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Conflictul de la Gaudeamus: Ion Ceban propunere răscumpărarea terenului de către municipalitate

missing
13 iunie 2018, ora 15:31

Ceban a declarat că este inadmisibilă construcția unui bloc cu etaje pe acel teren. Socialistul a propus exproprierea actualului proprietar, pentru cauza de utilitate publică, ceea ce ar înseamna că acest loc poate fi expropriat în vederea construirii unui edificiu de sănătate, cultură și sport sau conservarea unui monument cultural.

Propunem alocare aproximativ a 15 milioane de lei pentru inițierea construcției unui centru de creație, cultură, activități pentru copii și tineri care lipsește în acea zonă”, a intervenit socialistul.

Șeful fracțiunii PSRM în CMC a subliniat că, proprietarul terenului în cauză trebuie să negocieze cu CMC în vederea răscumpărării acestui teren sau schimbarea terenului dat pe unul echivalent.

Nu este încălcarea unor drepturi private a cuiva. Este o instanță de judecata în raport cu Ministerul Culturii, în care spune că nu este voie să se construiască clădiri cu multe etaje pe acel teren”, a subliniat Ion Ceban.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram