Teritoriul întregii peninsule Crimeea a rămas astăzi fără lumină și legătură telefonică mobilă, anunță presa rusă. Peninsula a fost întreruptă de la sursa de alimentare la ora 15:25. Informația a fost confirmată de două companii din sfera telecomunicațiilor din Crimeea.

În Sevastopol nu funcționează băncile, terminalele bancare, nu este lumină nici în centrele comerciale și casele particulare. La stațiile PECO au fost pornite generatoarele. În Simferopol din cauza semafoarelor oprite s-au format ambuteiaje.

Potrivit informației preliminare, cauza blocajului a fost un accident la stația „Taman”. O altă sursă însă a declarat că a avut loc o întrerupere de urgență pe podul energetic care leagă Kuban de Crimeea.

Alimentarea cu energie a Crimeei va fi restabilită în decurs de trei ore. Șeful republicii Serghei Aksenov a scris despre acest lucru pe pagina sa de Facebook. „Căderea electricității s-a produs din cauza oscilațiilor la stația „Taman”. Întreaga Crimeea a rămas fără lumină”, a scris acesta cerând localnicilor să păstreze calmul.

Ultima dată când electricitatea a fost întreruptă în Crimeea a fost în iulie 2017. Atunci, alimentarea cu energie a revenit la normal peste o oră. Motivul întreruperii s-a datorat unui accident din cauza căldurii extreme la stația „Taman” de pe teritoriul regiunii Krasnodar.