Șefa Comitetului Familiei din Duma de Stat, Tamara Pletneva, a cerut rusoaicelor să nu întrețină relații intime cu străinii care vor veni la Campionatul Mondial de Fotbal. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru postul de radio „Govorit Mosckva”, potrivit ei un astfel de comportament al compatrioților săi duce la nașterea copiilor în familiile monoparentale.

„Chiar dacă se căsătoresc, apoi ea nu știe cum de acolo să se întoarcă. Apoi vin la mine în comise astfel de fete, care plâng că le-a fost luat copilul și așa mai departe. Aș vrea ca la noi în țară să se căsătorească din dragoste, indiferent de naționalitate, care să fie cetățeni ruși, care să construiască o familie bună, să trăiască împreună, să nască copiii și să-i educe”, a declarat deputata.

Pletneva afirmă că după Jocurilor Olimpice din 80 în țară au apărut o mulțime de mame singure. „Acești copii au suferit, au suferit și mai târziu, chiar de pe timpul uniunii sovietice. E bine dacă sunt de aceeași rasă, dar dacă sunt de o altă rasă, atunci … Ar trebui să dăm naștere copiilor noștri. Nu sunt naționalistă, dar totuși. Știu că și copiii suferă, ei îi părăsesc, și ei rămân aici cu mama lor”.

Campionatul Mondial de Fotbal va avea loc între 14 iunie și 15 iulie în 11 orașe ale Federației Ruse.