Un grup infracțional specializat în spargerile de locuințe au fost reținuți de forțele de ordine. Din grup făceau parte cinci tineri, cu vârsta cuprinsă între 26 și 32 de ani, originari din UTA Găgăuzia și orașul Comrat, anterior judecaţi pentru diverse infracțiuni. Bănuiții sunt suspectați de furtul din trei locuințe din municipiul Chișinău, iar prejudiciul se ridică la aproximativ 1.500.000 lei.

Polițiștii au stabilit că, suspecții acționau pe timp de noapte, când stăpânii nu erau acasă. Aceștia intrau în locuințe prin forțarea geamurilor și sustrăgeau tot ce le cădea în mână – bani, bijuterii din aur, telefoane mobile.

În urma perchezițiilor la domiciliile bănuiților, au fost depistate o parte din bunurile furate. Operațiunea de reținere a figuranților a avut loc în or. Comrat şi în satul Beșghioz.

Suspecţii sunt reţinuţi pe un termen de 72 de ore și sunt cercetați penal pentru furt în proporții deosebit de mari. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare de la 7 la 12 ani.