/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Premierul georgian Giorgi Kvirikaşvili a demisionat în urma unor dezacorduri cu liderul partidului de la guvernare

14 iunie 2018, ora 20:01

„Am avut unele dezacorduri cu liderul partidului la guvernare”, a spus Giorgi Kvirikaşvili într-o declaraţie televizată.

„Cred a venit momentul ca liderul partidului (de guvernământ, Visul Georgian – n.r.) să aibă posibilitatea de a forma un nou cabinet”, a mai spus el.

Demisia lui Kvirikaşvili survine după demonstraţii de amploare la care au participat mii de persoane împotriva guvernului său, provocate de acuzaţii de trafic de influenţă în cadrul sistemului judiciar.

Giorgi Kvirikaşvili, în vârstă de 50 de ani, este premier al Georgiei din 2015.

Miliardarul Bidzina Ivanişvili, fostul şef al guvernului georgian, şi-a anunţat în luna aprilie revenirea în politică şi preluarea conducerii Partidului Visul Georgian. El demisionase din funcţiile de premier şi lider al partidului în 2013.

Coaliţia Visul Georgian a miliardarului Bidzina Ivanişvili a obţinut majoritatea în parlament la alegerile legislative din octombrie 2012, învingând partidul fostului preşedinte Mihail Saakaşvili, simbol al Revoluţiei Trandafirilor din 2003.

Mai târziu, coaliţia s-a destrămat, însă Visul Georgian a câştigat alegerile parlamentare din 2016, consolidându-şi statutul de partid la guvernare în această fostă republică sovietică cu 3,7 milioane de locuitori.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram