/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Și-ar fi însușit banii mai multor angajați. Șefa internatului unui liceu din capitală, cercetată penal de CNA și procuratură

14 iunie 2018, ora 11:17

Schema funcționa în felul următor. Șefa, în virtutea funcției deținute și folosind situația de serviciu, ar fi salarizat neîntemeiat persoane angajate fictiv în cadrul liceului. Aceasta ar fi inclus în tabelele de pontaj pseudo-angajații, care se aflau, de facto, peste hotarele țării. Ulterior, după ce listele erau aprobate de directorul liceului și banii erau transferați la card, femeia și-ar fi însușit nestingherit mijloacele bănești.

Totodată, s-a reușit documentarea cazurilor, când mai multe persoane angajate în diverse funcții auxiliare, care nu cunoșteau cum se folosește un card bancar, li se achita doar o parte din salariul calculat, restul banilor fiind retrași de pe carduri de către șefa internatului.

Ieri, ofițerii și procurorii anticorupție au operat percheziții la domiciliul şi în biroul de serviciul al bănuitei, unde au fost ridicate mai multe carduri bancare și mijloace bănești, proveniența cărora urmează a fi stabilită.

La această etapă, se evaluează prejudiciul material cauzat, urmând ca victimele să fie audiate.

Pentru abuzul de serviciu, legislaţia naţională prevede o pedeapsă de până 7 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram