Ellen DeGeneres se întoarce la rădăcinile sale odată cu lansarea primului său turneu de stand-up comedy din ultimii 15 ani, cu un număr limitat de spectacole organizate pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii în luna august, informează Reuters, citat de Agerpres.

Actriţa şi gazda unei emisiuni talk-show de televiziune va susţine opt spectacole în trei oraşe, conform Live Nation.

Potrivit unui mesaj publicat joi pe contul de Instagram al lui Ellen DeGeneres, cele trei oraşe sunt Seattle, San Francisco şi San Diego.

DeGeneres, în vârstă 60 de ani, şi-a început cariera la începutul anilor ’80 ca actriţă de stand-up comedy, în oraşul său natal New Orleans, iar ulterior şi-a lansat propriul show de comedie, ”Ellen” în care personajul său a făcut public în 1997 faptul că este lesbiană devenind primul personaj de televiziune gay.

De atunci, activista pentru drepturile persoanelor LGBT a devenit una dintre cele mai populare gazde de emisiuni de televiziune din Statele Unite, ”The Ellen DeGeneres Show” câştigând 30 de premii Emmy. De asemenea, Ellen DeGeneres a fost de două ori gazda ceremoniei de decernare a premiilor Oscar şi a galei Emmy.

DeGeneres nu a oferit amănunte cu privire la motivul pentru care a decis să revină la stand-up comedy după o perioadă atât de mare de timp, însă spectacolele vor sta la baza unei emisiuni speciale de comedie a Netflix care va fi difuzată la sfârşitul anului 2018.

Turneul de stand-up comedy al lui Ellen DeGeneres se va desfăşura între 10 şi 23 august, precizează Reuters.