Selecţionata Uruguayului a învins greu formaţia Egiptului, cu scorul de 1-0, vineri, pe Ekaterinburg Arena, în Grupa A a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia. Singurul gol al echipei din Uruguay a fost marcat în minutul 89 de Jose Gimenez, scrie gsp.ro.

Partida dintre Uruguay și Egipt a fost ilustrarea perfectă a proverbului la pomul lăudat să nu te duci cu sacul. Toți fanii fotbalului așteptau o confruntare spectaculoasă între perechea Suarez – Cavani și goleadorul lui Liverpool, Mo Salah. Egiptenii s-au dezumflat cu o oră înainte de start, când au aflat că starul va fi doar pe bancă.

Luis Suarez a oferit cele mai mari ratări de la acest Mondial. În minutul 23, dintr-o poziție ideală, a trimis în plasa laterală. Tot el a ratat și în partea secundă, când a încercat să dribleze portarul. Cavani a ieșit și el la rampă, trimițând în bară din lovitură liberă cu 10 minute înaintea finalului. Când rușii deja sărbătoreau egalul dintre rivalele la calificare, Gimenez, fundașul lui Atletico Madrid, s-a înălțat superb și a reluat necruțător cu capul.

Uruguay a câștigat primul meci de debut la un turneu final mondial după 48 de ani, ediție la care au ajuns până în semifinale.