Interviul lui Andrian Candu oferit unui portal din Ucraina a trezit confuzii în Republica Moldova. Șeful Parlamentului ar fi declarat pentru publicația online „Cenzor.net” că Igor Dodon poate fi cercetat penal pentru trădare de patrie. Candu a venit astăzi cu precizări și a spus că nu a fost înțeles corect.

Discuția se axa pe relația pe care o are Dodon cu Federația Rusă. La întrebarea jurnalistului dar nu o considerați trădare de stat, am spus că fiecare din Republica Moldova trebuie să răspundă potrivit legii. Nu a fost o acuzație din partea mea în privința unei trădări. Cu atât mai mult, bineînțeles nu există dovezi.
– Ca să scoatem orice speculație, am acum interviul. Reporterul întreabă: Sunteți sigur că el lucrează pentru Federația Rusă? Dumneavoastră răspundeți: Desigur, dar ce asta nu se vede? -Da, dar asta nu înseamnă neapărat că există o trădare a statului. Totul depinde de context. În contextul interviului am spus că vădit, pe alocuri se vede că președintele Dodon apără și interesele Federației Ruse
”, a declarat Andrian Candu, președintele Parlamentului.

Purtătorul de cuvânt al lui Igor Dodon nu a răspuns la telefon pentru a oferi comentarii pe marginea interviului apărut în presa ucraineană, dar și a declarațiilor făcute de Andrian Candu.