Primăria Chișinău a publicat lista proiectelor acceptate în cadrul bugetului civil pentru anul 2018. Au fost acceptate 57 de proiecte din 73 prezentate în total. Potrivit informației prezentate, proiectele respinse nu se a indicat unele cerințe adiționale, care trebuie să fie îndeplinite în termen de șapte zile. Cele mai multe dintre ele se referă la prezentarea contribuției pentru cofinanțare, iar unele coordonarea cu alte instituții.

Printre proiectele acceptate se numără construirea și amenajarea unui mini-stadion multifuncțional în sectorul Ciocana al Capitalei, pentru care s-a cerut suma de 300 de mii de lei. Un alt proiecte prevede instalarea a șapte mese de șah pe o porțiune a aleei de pe bd. Mircea cel Bătrân. Proiect pentru care s-a cerut peste 57 de mii de lei.

Unul dintre proiecte prevede crearea unui parc nu în sectorul Buiucani al Capitalei, pe str. I. Creangă. Bugetul total al proiectului este de 300 de mii de lei, dintre care 233 de mii reprezintă confinanțarea.

Un alt proiect este și susținerea financiară a azilului privat de animale abandonate, bugetul căruia este de 297 000 de lei.

Printre proiecte se numără și o „Aleea prezidențială” în Parcul Râșcani. Autorul propune crearea unei zone verzi în parc unde vor fi plantați de către președinții R. Moldova arbori nominali. Costul total al proiectului este de 77 de mii de lei. Lista tuturor proiectelor admise și repinse o găsiți mai jos.