/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

CM 2018: Rusia, prima echipă calificată în optimi, după 3-1 cu Egiptul

19 iunie 2018, ora 22:59

Potrivit Agerpres, Rusia, care în meciul de debut a surclasat Arabia Saudită, s-a impus prin autogolul lui Ahmed Fathi (autogol, 47) şi reuşitele lui Denis Cerîşev (59) şi Artem Dziuba (62), în timp ce pentru africani a înscris Mohamed Salah (73 – penalty).

Deşi nu a făcut un meci deosebit, ”Sbornaia” a reuşit să îşi asigure în mare măsură prezenţa în faza următoare a competiţiei înaintea ultimului meci din grupă.

Echipa gazdă a avut primele ocazii de gol, dar mingea trimisă cu capul Ignaşevici a fost prinsă de portar (6), iar şutul lui Golovin (6) a trecut pe lângă poartă.

”Faraonii” au replicat prin lovitura de cap a lui Mohsen (15), însă aceasta a fost deviată în corner. Un minut mai târziu, Trezeguet a şutat cu efect la colţul lung, dar balonul a ocolit de puţin poarta.

Până la finalul primei reprize fiecare formaţie şi-a mai creat câte o situaţie, ruşii prin Cerîşev (19), care a şutat de la 20 metri, puţin peste bară, iar Salah (42) a ieşit pentru prima oară la rampă, şutând din întoarcere, dar pe lângă.

Rusia a deschis scorul cu şansă, în debutul reprizei secunde (47), când Zobnin a trimis un şut fără valenţe, dar Fathi, jenat de Dziuba, a deviat mingea în propria poartă. A fost al cincilea autogol de la CM 2018, recordul la o Cupă Mondială fiind de şase (1998).

Egiptenii au acuzat golul primit şi au mai încasat alte două, în decurs de câteva minute. Denis Cerîşev (59) a reluat simplu din 7 metri mingea întoarsă de Mario Fernandes şi a ajuns la trei goluri marcate în turneu, egalându-l pe portughezul Cristiano Ronaldo. Dziuba a înscris apoi (62), după ce l-a driblat pe Ali Gabr în urma unei lansări foarte lungi.

”Faraonii”, învinşi în meciul lor de debut de Uruguay cu 1-0, au alergat măcar după golul de onoare, dar Trezeguet (67) a tras din marginea careului puţin pe lângă poartă.

Golul egiptean a venit din partea vedetei Mohamed Salah (73), dintr-un penalty obţinut de vedeta lui Liverpool, în urma unui fault comis de Zobnin, dar lovitura de pedeapsă a fost acordată în urma asistenţei video, arbitrul dictând iniţial lovitură liberă din marginea careului.

Egiptenii au alergat şi după alte goluri, dar soarta meciului era deja jucată şi nimic notabil nu s-a mai întâmplat până la final.

Egiptul, aflată la a treia sa Cupă Mondială, nu are până acum nicio victorie, înregistrând patru eşecuri şi două egaluri.

Salah a marcat 71% din golurile Egiptului în preliminarii.

Rusia nu a pierdut niciodată până acum în faţa unei echipe africane la Cupa Mondială, înregistrând patru victorii (4-0 cu Camerun în 1990, 6-1 cu Camerun în 1994, 2-0 cu Tunisia în 2002) şi un egal (1-1 cu Algeria în 2014).

Marţi, Uruguayul va înfrunta echipa Arabiei Saudite, la Rostov pe Don, iar o victorie a sud-americanilor i-ar califica alături de Rusia în optimi. Rusia nu este calificată din punct de vedere matematic, dar cu 6 puncte şi +7 la golaveraj este puţin probabil să rateze această şansă.

Ultimele meciuri din grupă vor avea loc pe 25 iunie, Arabia Saudită – Egipt, la Volgograd (Volgograd Arena), şi Uruguay – Rusia, la Samara (Samara Arena).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram