/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/FOTO/ Voiau să treacă fier uzat prin contrabandă în Ucraina. Un angajat al Poliției de Frontieră și alte trei persoane, reținute

19 iunie 2018, ora 14:12

Activitatea infracțională a grupului criminal organizat format din cetățeni ai Republicii Moldova și Ucrainei, inclusiv și a unui polițist de frontieră, a fost documentată timp de șase luni. Ca rezultat al documentării acțiunilor infracționale ale grupării menționate, au fost efectuate 11 percheziții a automobilelor, domiciliilor și a depozitelor utilizate de figuranți.

În cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate mijloace bănești în sumă de peste 10 000 Euro, 700 000 lei, 115 000 grivne, 44 000 dolari SUA, resturi și deșeuri de metale neferoase circa 3 tone, aproximativ 400 litri de preparate chimice pentru agricultură (cu valoarea estimativă de 80 000 lei) aduse din Ucraina prin contrabandă, înscrisuri de ciornă care confirmă activitatea infracțională a grupului dat.

Urmare probelor acumulate, au fost reținuți doi cetățeni ai Ucrainei și doi conaționali, cu vârstele cuprinse între 26 și 53 ani, unul dintre care este angajat al Poliției de Frontieră.

Necesită de menționat faptul că gruparea criminală în perioadă de 6 luni a trecut peste frontiera vamală a Republicii Moldova prin contrabandă, resturi și deșeuri de metale neferoase în cantitate de circa 50 tone, în sumă de peste 4 000 000 lei.

Dacă for fi găsiți vinovați, aceștia riscă privațiune de libertate de la 3 la 10 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram