Două autocamioane, încărcate cu resturi și deșeuri de metale neferoase au fost prinse în flagrant, pe traseul Chișinău - Hâncești în cadrul unei cauze penală de contrabandă în proporții deosebit de mari. La volanul autocamioanelor erau cetățeni ai Ucrainei și ai Moldovei, membri ai grupării criminale, care intenționau să treacă marfa prin contrabandă în Ucraina.

Activitatea infracțională a grupului criminal organizat format din cetățeni ai Republicii Moldova și Ucrainei, inclusiv și a unui polițist de frontieră, a fost documentată timp de șase luni. Ca rezultat al documentării acțiunilor infracționale ale grupării menționate, au fost efectuate 11 percheziții a automobilelor, domiciliilor și a depozitelor utilizate de figuranți.

În cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate mijloace bănești în sumă de peste 10 000 Euro, 700 000 lei, 115 000 grivne, 44 000 dolari SUA, resturi și deșeuri de metale neferoase circa 3 tone, aproximativ 400 litri de preparate chimice pentru agricultură (cu valoarea estimativă de 80 000 lei) aduse din Ucraina prin contrabandă, înscrisuri de ciornă care confirmă activitatea infracțională a grupului dat.

Urmare probelor acumulate, au fost reținuți doi cetățeni ai Ucrainei și doi conaționali, cu vârstele cuprinse între 26 și 53 ani, unul dintre care este angajat al Poliției de Frontieră.

Necesită de menționat faptul că gruparea criminală în perioadă de 6 luni a trecut peste frontiera vamală a Republicii Moldova prin contrabandă, resturi și deșeuri de metale neferoase în cantitate de circa 50 tone, în sumă de peste 4 000 000 lei.

Dacă for fi găsiți vinovați, aceștia riscă privațiune de libertate de la 3 la 10 ani.