La o zi după ce a fost recuzat judecătorul care urma să examineze dosarul privind validarea mandatului noului primar al Capitalei, instanța se va întruni astăzi, 19 iunie, într-o nouă ședință pentru a examina cauza.

Luni, 18 iunie, ședința  de judecată privind validarea mandalului de primar al lui Andrei Năstase a fost amânată, din cauză că judecătorul a fost recuzat pentru că nu ar fi imparțial. Decizie a trezit furia a zeci de susținători ai primarului ales care au protestat în fața judecătoriei. Andrei Năstase și-a chemat susținătorii la calm și a declarat că în cazul în care nu-i va fi validat mandatul, Platforma DA va organiza proteste.

Codul Electoral obligă judecătorii să ia o decizie în legătură cu rezultatele alegerilor din Capitală în termen de 10 zile. Dacă instanța va declara scrutinul invalid, atunci alegerile sunt declarate nule și urmează să fie organizate altele noi. Totuși, legea mai spune că dacă până la noile alegeri locale generale a rămas un an sau mai puțin, Capitala ar putea fi condusă de primarul interimar.

Procesele-verbale prividn scrutinul din 3 iunie au ajuns pe masa Judecătoriei Chișinău pe 11 iunie curent. Respectiv, termenul legal de zece zile expiră joi, 21 iunie.