După ce printr-o decizie a instanței de judecată alegerile locale noi pentru funcția de primar general nu au fost declarate valide, vicepreședintele PL afirmă că nu trebuie de admis acest fapt, căci Moldova riscă să fie un stat izolat.

Invalidarea alegerilor de la Chișinău este un moment fără precedent în istoria Republicii Moldova. După ce anul trecut Plahotniuc și Dodon au manipulat legea electorală, acum fac praf alegerile de la Chișinău, călcând în picioare voința reală a locuitorilor capitalei.

Binomul alunecă pe tobogan, statul de drept a ajuns la ghenunchiul broaștei. UE va tăia toate finanțările, iar Republica Moldova se va pomeni mai izolată ca niciodată.

Nu cred că putem admite așa ceva. Trebuie să ne aparăm șansa de a trăi într-un stat democratic...”, a scris Valeriu Munteanu pe pagina sa de facebook.

Amintim că, astăzi judecătoria Chișinău a examinat validarea alegerlor locale, după ce pe 18 iunie, judecătorul Valentin Lastavețchi, căruia i-a fost repartizat dosarul privind validarea mandatului, a fost recuzat la cererea Consiliului Electoral de Circumcripție Chișinău, pe motiv că nu ar fi dat dovadă de imparțialitate la examinarea cauzei.

Alegerile locale în Chișinău au avut loc în două tururi, după cel de-al doilea Andrei Năstase a fost declarat câștigător.