Se desfășoară o nouă ședință de judecată privind validarea scrutinului din 3 iunie și respectiv a mandatului de lui Andrei Năstase.

UPDATE 22:24.  Decizia instanței de judecată poate fi contestată în termen de o zi la Curtea de Apel. 

 

UPDATE 22:03.  „Noi vom merge să contestăm, pentru că așa este corect. Din păcate aceste alegeri nu pot fi contestate la CEDO”, a declarat Năstase, spunând că pe acest fapt ar miza Plahotniuc. El a mai spus că va lupta până la capăt.

UPDATE: 21:55 Alegerile locale au fost declarate nevalide. Andrei Năstase a declarat că decizia dată a fost luată arbitrar și că este o decizie ilegală. Platforma DA va ataca decizia la Curtea de Apel. În același timp, el a rugat oamenii din fața judecătoriei să fie calmi și să se pregătească de proteste.

UPDATE 20:00. Judecătoarea a intrat în deliberări.

UPDATE 18:03 Năstase a ieșit din sala de judecată. Potrivit lui se examinează tot dosarul, iar acum s-a ajuns abia la cea de a 13-a foaie.

UPDATE 17:02. Reprezentanții PSRM au cerut declararea alegerilor locale nule, transmit sursele TV8 prezente în cadrul ședinței de judecată.

UPDATE 16:38. Ședința a fost declarată deschisă. Jurnaliștii au fost rugați să părăsească sala. Deși, Andrei Năstase, prezent la ședință s-a opus acestui fapt și a cerut ca presei să i se permită să asiste, jurnaliștii au părăsit sala.

UPDATE 16:33.. Andrei Năstase este prezent la ședință.

Menționăm că, ședința de luni, 18 iunie, a fost amânată din cauza că judecătorul a fost recuzat pentru că nu ar fi imparțial. Decizie a trezit furia a zeci de susținători ai primarului ales care au protestat în fața judecătoriei. Andrei Năstase și-a chemat susținătorii la calm și a declarat că în cazul în care nu-i va fi validat mandatul, Platforma DA va organiza proteste.