/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO. DOC/ UPDATE. Alegerile locale, declarate nevalide. Prima reacție a lui Andrei Năstase

missing
19 iunie 2018, ora 22:27

UPDATE 22:24.  Decizia instanței de judecată poate fi contestată în termen de o zi la Curtea de Apel. 

 

UPDATE 22:03.  „Noi vom merge să contestăm, pentru că așa este corect. Din păcate aceste alegeri nu pot fi contestate la CEDO”, a declarat Năstase, spunând că pe acest fapt ar miza Plahotniuc. El a mai spus că va lupta până la capăt.

UPDATE: 21:55 Alegerile locale au fost declarate nevalide. Andrei Năstase a declarat că decizia dată a fost luată arbitrar și că este o decizie ilegală. Platforma DA va ataca decizia la Curtea de Apel. În același timp, el a rugat oamenii din fața judecătoriei să fie calmi și să se pregătească de proteste.

UPDATE 20:00. Judecătoarea a intrat în deliberări.

UPDATE 18:03 Năstase a ieșit din sala de judecată. Potrivit lui se examinează tot dosarul, iar acum s-a ajuns abia la cea de a 13-a foaie.

UPDATE 17:02. Reprezentanții PSRM au cerut declararea alegerilor locale nule, transmit sursele TV8 prezente în cadrul ședinței de judecată.

UPDATE 16:38. Ședința a fost declarată deschisă. Jurnaliștii au fost rugați să părăsească sala. Deși, Andrei Năstase, prezent la ședință s-a opus acestui fapt și a cerut ca presei să i se permită să asiste, jurnaliștii au părăsit sala.

UPDATE 16:33.. Andrei Năstase este prezent la ședință.

Menționăm că, ședința de luni, 18 iunie, a fost amânată din cauza că judecătorul a fost recuzat pentru că nu ar fi imparțial. Decizie a trezit furia a zeci de susținători ai primarului ales care au protestat în fața judecătoriei. Andrei Năstase și-a chemat susținătorii la calm și a declarat că în cazul în care nu-i va fi validat mandatul, Platforma DA va organiza proteste.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram