CM 2018: Uruguay, calificată în optimile de finală, după 1-0 cu Arabia Saudită

20 iunie 2018, ora 21:04

„Celeştii” au obţinut o victorie la limită, prin golul marcat de Luis Suarez (23), la capătul unui meci foarte slab.

Uruguayul, victorioasă cu şansă şi în prima partidă, cu Egiptul (1-0), nu a construit nimic, dar a făcut un joc tactic foarte bun, a cedat posesia saudiţilor, care deşi au adus de mai multe ori balonul în preajma careului advers au arătat carenţe la ultima pasă şi la finalizare.

Meciul a fost plictisitor până la deschiderea scorului, survenită în min. 23, când portarul Mohammed Al-Owais a ieşit greşit la cornerul executat de Carlos Sanchez, iar Suarez a marcat simplu. Atacantul Barcelonei a reuşit golul său cu numărul 52 la naţională, chiar la selecţia cu numărul 100. Suarez a devenit primul uruguayan care înscrie la trei Cupe Mondiale.

Saudiţii au replicat prin două faze reuşite de Hatan Bahbir, dar Muslera a respins de sub transversală şutul său (26), după care fotbalistul arab a reluat peste poartă din poziţie destul de favorabilă (29).

În partea secundă, Suarez (51) a trimis bine din lovitură liberă de la 30 de metri, dar portarul a respins. Sanchez a reluat peste poartă cu capul (62), în urma unei centrări venite de la Cavani, care a fost în prim plan la ultimele două faze notabile ale sud-americanilor. Atacantul de la PSG a deviat periculos şutul lui Torreira (80), iar apoi (86) a tras la poartă după o eroare a lui Hawsawi, dar portarul a fost la post.

Uruguayul, dublă campioană mondială (1930, 1950), nu reuşise să învingă până acum ”Şoimii Verzi” în două meciuri amicale, saudiţii câştigând în 2002, iar în 2014 s-a încheiat nedecis.

Saudiţii nu au mai câştigat la Cupa Mondială de 12 meciuri. Meciul cu Uruguayul a avut loc la exact 24 de ani de la debutul Arabiei Saudite la Cupa Mondială, într-un meci cu Olanda (1-2)

Ultimele două meciuri din grupă vor avea loc pe 25 iunie, Arabia Saudită – Egipt, la Volgograd (Volgograd Arena), şi Uruguay – Rusia, la Samara (Samara Arena), meci care va decide şi câştigătoarea grupei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram