/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Comentariile lui Andi Cristea și Siegfried Mureșan despre anularea alegerilor locale din Chișinău

missing
20 iunie 2018, ora 10:05

„Alegerile pentru Primăria Municipiului Chișinău, care au fost câștigate de candidatul proeuropean Andrei Năstase, au fost invalidate, la cererea socialistilor lui Dodon, după o ședință la care presa a fost dată afară din sala de judecată. Să vedem exact ce motive au fost invocate. Până una-alta, apar mari semne de întrebare privind separarea puterilor în stat în Republica Moldova”, a scris pe o rețea de socializare europarlamentarul Siegfried Muresan.

„Am luat nota de decizia de etapă a justiției din Republica Moldova în ceea ce privește invalidarea alegerilor pentru Chișinău. Decizia ridică întrebări legitime la care ar fi bine să existe răspuns de tip european. Predictibilitate înseamnă bun simț la toate palierele puterii – executive, legislative și judecătorești”, a venit cu o reacție și Andi Cristea, reprezentant al României în Parlamentul European.

Amintim că, judecătoria municipiului Chișinău, sediul Centru, s-a convocat pe 15 iunie în ședință pentru a se pronunța asupra legalității alegerilor, dar a amânat examinarea cauzei. Într-o nouă ședință convocată luni, 18 iunie, secretarul Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Chișinău, Vitalie Miron, a solicitat recuzarea judecătorului. Demersul de recuzare a fost acceptat, iar cauza a fost redistribuită unui alt judecător, Rodica Berdilo, care a și pronunțat decizia de nevalidare a rezultatelor scrutinului și mandatului primarului ales.

Andrei Năstase a acumulat 52,57% din voturile alegătorilor în cel de-al doilea tur de scrutin.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram