În debutul ședinței Guvernului, premierul Pavel Filip a venit cu un scurt comentariu la decizia instanței prin care nu s-au validat alegerile din Chișinău. Potrivit lui, este o decizie care a bulversat opinia publică și a ridicat mai multe semne de întrebare și speculații, dar Filip speră că în acest caz se va veni cu clarificări.

„Desigur că a bulversat întreaga opinie publică. O decizie care după mine ridică mai multe semne de întrebare și în urma cărei apar mai multe speculații, îndreptate împotriva guvernării”, a declarat Filip, precizând că nu știe cui folosește o asemenea decizie, menționând că „noi ca guvernare avem de pierdut în această situație”.

Premierul mai spune că această decizie a venit într-un moment în care se prefigurau mai multe reușite atât pe dimensiunea politica, cât și la nivel financiar. A mai spus că guvernarea actuală mai are doar o jumătate de an și „e ultimul lucru pe are ni l-am dori”, subliniind că la sfârșitul acestui an vor avea loc alegeri parlamentare. „Eu sper foarte mult să vină o claritate în acest caz”, a mai spus Filip.

Amintim că, ieri, printr-o decizie judecătorească au fost anulate alegerile locale, iar Andrei Năstase și Ion Ceban a declarat că vor contesta decizia. În același timp, astăzi, în fața primăriei PAS, PLDM și Platforma DA au chemat oamenii la un protest.