Deputatul PLDM Vadim Pistrinciuc spune că prin decizia de marți a instanței s-a anulat contractul social dintre cetățeni și putere. În același timp, în aceste momente este important ca cetățenii să fie auziți și uniți, precizând că anularea alegerilor este o acțiune mizerabilă care însemnă și distrugerea democrației.

„Nu știu care este miza acestei acțiuni mizerabile, dacă e conștientă sau nu. Nici nu știu cu ce se va termina. Cert este una, anularea acestor alegeri, dincolo de clarificarea oficială „adio” democrație, înseamnă mult mai mult și mult mai grav. Distrugerea „contractului social” dintre cetățeni și putere. Destrămarea legământului dintre om și stat (sau aparenta acestuia). Legământ care a făcut posibilă trecerea peste crize, revolte, conflicte, lipsuri, sărăcie timp de 26 de ani a societății noastre. Indiferent cât de greu era, omul trăia măcar cu dreptul de a vota, cu speranța de a produce o schimbare. Acest contract, legământ a fost călcat în picioare aseară, nocturn. Însă speranța nu poate fi furată. Ne aparține. Nu putem prognoza ceea ce e în afara bunului simț. Însă, în așa momente cetățenii trebuie să fie uniți și auziți!”, a scris Pistriciuc pe o rețea de socializare.

Amintim că, marți judecătoarea Rodica Berdilo a pronunțat o deciziei privind nevalidarea a rezultatelor scrutinului și mandatului primarului ales.