Igor Munteanu, analist politic și fost ambasador în SUA, spune că o judecătoare anonimă declară invalidarea rezultatele alegerilor locale din Municipiul Chișinău pe motive sterile, neconfirmate de rapoartele observatorilor acreditați. În același timp, în octombrie 2016, CEC nu a observat finanțarea din offshore a PSRM.

O judecătoare anonimă declară invalide rezultatele alegerilor locale din Municipiul Chișinău pe motive sterile, neconfirmate de rapoartele observatorilor acreditați. În octombrie 2016, CEC nu a observat finanțarea din offshore a PSRM, în schimb astăzi, judecătorul „potrivit” îi dă dreptate PSRM pe motive de chemare la vot, ceea ce devine în condițiile RM un fel de ”activitate anti-statală”. Cu asemenea ritmuri – ne vom trezi în curând transnistrizați și puși la murat, oare ce mai rămâne din % de implementare din Acordul de Asociere cu UE după asemenea fapte descalificante? Cetățeanul supărat știe că există un singur „highlander” care-i responsabil de asemenea fapte bizare. Și are dreptate. Când alungi muștele cu sabia poți să-ți retezi antenele, spune o vorbă din bătrâni...”, a scris pe o rețea de socializare.

Amintim că, judecătoria municipiului Chișinău, sediul Centru, s-a convocat pe 15 iunie în ședință pentru a se pronunța asupra legalității alegerilor, dar a amânat examinarea cauzei. Într-o nouă ședință convocată luni, 18 iunie, secretarul Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Chișinău, Vitalie Miron, a solicitat recuzarea judecătorului. Demersul de recuzare a fost acceptat, iar cauza a fost redistribuită unui alt judecător, Rodica Berdilo, care a și pronunțat decizia de nevalidare a rezultatelor scrutinului și mandatului primarului ales.

Andrei Năstase a acumulat 52,57% din voturile alegătorilor în cel de-al doilea tur de scrutin.