/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

PLDM: Puterea politică, prin coaliția PDM, PSRM, PPEM, a distrus ultima iluzie despre funcționalitatea statului

missing
20 iunie 2018, ora 11:28

„Prin decizia de invalidare a alegerilor locale în municipiul Chișinău puterea politică, exprimată prin coaliția PDM, PSRM, PPEM, a distrus ultima iluzie despre funcționalitatea statului. Suntem în drept să recunoaștem că Republica Moldova a devenit captiva unor interese oculte, care are la bază subjugarea interesului public prin dominația unui cerc îngust de persoane”, afirmă PLDM.

Totodată, liberal-democrații susțin că decizia de invalidare a mandatului noului primar ales al municipiului Chișinău, Andrei Năstase, demonstrează adevărata miză a alegerilor parlamentare programate pentru toamna anului curent. „Distrugerea sistematică și programată a instituțiilor statului, urmată de deturnarea votului cetățeanului în toate organele elective prin corupție, șantaj și utilizarea justiției, continuând cu modificarea sistemului electoral, fără a ține cont de riscuri, și, culminând cu invalidarea alegerilor în municipiul Chișinău, demonstrează că Partidul Democrat și aliații săi nu sunt dispuși să cedeze puterea, indiferent de rezultatul votului cetățenilor”, se mai spune în declarația PLDM.

Liberal democrații afirmă că procesul de uzurpare a puterii s-a încheiat prin ruperea „contractului social” dintre putere și cetățeni. „Demența puterii și controlul total asupra statului a distrus ultima iluzie a cetățeanului, faptul că odată la 4 ani își poate exercita dreptul de suveran”. În același timp, PLDM a condamnat „ipocrizia sfidătoare a președintelui Republicii Moldova” din cauza felicitările adresate Rusiei cu ocazia unei victorii la campionatul mondial, „în timp ce cetățeanului îi era refuzat un drept constituțional fundamental, dreptul de a alege, îl calificăm drept unul cinic, obraznic și lipsit de demnitate”.

Spre finalul declarației, PLDM a îndemnat cetățenii să se opună „prin toate mijloacele legale acaparării statului de către camarila mafiotă a PDM, PSRM și PPEM. Este justificat să ne cerem dreptul de a alege și a fi aleși. Poporul este suveranul acestei țări și nimeni nu poate anula acest drept!”,

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram