Situația de la Chișinău va fi discutată joi, 21 iunie, în Comisia Afaceri Externe a Parlamentului European. Despre acest fapt a scris pe pagina sa europarlamentarul Cristian Preda.

„Situatia de la Chișinău va fi discutată mâine dimineață (n.r. 21 iunie) în comisia de afaceri externe a PE, care a chemat de urgență Serviciul de Acțiune Externă să prezinte situația creată de anularea rezultatului alegerii lui Andrei Năstase”, a scris Preda pe pagina sa de facebook.

Amintim că, judecătoria municipiului Chișinău, sediul Centru, s-a convocat pe 15 iunie în ședință pentru a se pronunța asupra legalității alegerilor, dar a amânat examinarea cauzei. Într-o nouă ședință convocată luni, 18 iunie, secretarul Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Chișinău, Vitalie Miron, a solicitat recuzarea judecătorului. Demersul de recuzare a fost acceptat, iar cauza a fost redistribuită unui alt judecător, Rodica Berdilo, care a și pronunțat decizia de nevalidare a rezultatelor scrutinului și mandatului primarului ales.

Menționăm că, astăzi, miercuri, 20 iunie, la Chișinău s-au anunțat două proteste unul organizat de PAS; PLDM și Platforma Da în fața primăriei Chișinău, iar altul este organizat de un grup de cetățeni în fața sediului PDM.