/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Alegerile locale, anulate. Ce spune avocatul PSRM și directorul executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice

missing
20 iunie 2018, ora 18:40

Aici, aspectul juridic este doar 20% și 80% este decizia luată politic. Aceasta creează un precedent periculos, pentru că a fost trecută o linie roșie și cetățenilor li s-a luat dreptul de a alege și acest lucru este foarte periculos,” a spus Vladislav Kulminski, director executiv Institutul pentru Inițiative Strategice.

Totodată, Kulminski consideră că această decizie este una suspectă.

Ceea ce am văzut acum înseamnă că guvernarea nu a fost în stare să se împace cu victoria unui candidat care este incomod, care este de opoziție și este dușmanul guvernării,” a adăugat Kulminski.

Juristul Partidului Socialiștilor, Fadei Nagacevschi, prezent și el la emisiune, a declarat că judecătoarea nu a emis o hotărâre arbitrară, ci s-a bazat pe niște încheieri irevocabile, emise pe 15 iunie de Curtea Supremă.

Justiția nu se face în public, nu se face în Piața Marii Adunări Naționale. Trei ore, judecătoarea a deliberat ceea ce presupune că a stat și a analizat la rece toate argumentele,” a declarat Fadei Nagacevschi, jurist PSRM.

Nagacevschi a mai precizat că PSRM nu a cerut ca rezultatul alegerilor locale să fie declarat nul, ci doar a dorit o clarificare a situației. Potrivit lui, în două săptămâni ar urma să se pună punct la disputele dintre Platforma DA și PSRM, în instanță.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram