/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Cererile lui Chirtoacă, respinse. Ex-primarul a cerut recuzarea judecătorului și înlăturarea procurorului

missing
20 iunie 2018, ora 19:01

Chirtoacă spune că a aflat recent că în dosarul parcărilor cu plată mai sunt încă 12 volume pe care el încă nu le-a văzut. Prin urmare, el a cerut acces la materialele dosarului de la un alt judecător care le gestionează. Cererea lui a fost examinată în această dimineață, însă magistratul Nicolae Negru nu i-a permis să asiste la pronunțarea deciziei. Prin urmare Chirtoacă a înaintat cererea de recuzare, dar care a fost respinsă.

Nu ni se permite elementar accesul la dosar. Am spus de fiecare dată că voi înainta cereri de recuzare când vor apărea circumstanțe noi care demonstrează atitudinea părtinitoare în favoarea procurorului, a judecătorului din această instanță,” a declarat Dorin Chirtoacă, ex-primar de Chișinău.

Procurorul spune că avocații tergiversează intenționat procesul.

Este un comportament abuziv inclusiv și instanța de judecată a constatat astăzi în ședința de examinare a cererii de recuzare. Un comportament intenționat de a tărăgăna examinarea în fond a cauzei penale în care este învinuit domnul Chirtoacă,” a spus Dumitru Robu, procuror.

Ceea ce se examinează aici, se examinează formal. Lucrurile nu sunt decise de acești judecători și acești procurori care sunt aici. Lucrurile sunt decise acolo în sediul la Plahotniuc,” a adăugat Chirtoacă.

Ulterior Chirtoacă a cerut și înlăturarea procurorului din proces, însă și această solicitare nu a fost acceptată. Fostul primar este învinuit de trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată, fapt pentru care riscă de la 3 la 7 ani de pușcărie. În aceeași cauză, fostul șef al direcției transport, Igor Gamrețki a fost deja condamnat la 3 ani cu suspendare, iar dosarele lui Nistor Grozavu și Alexandru Pincevski au fost expediate în urmă cu trei luni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram