Audierea lui Nistor Grozavu în dosarul lui Dorin Chirtoacă pare o misiune imposibilă. Deși astăzi vice primarul trebuia să depună mărturii în fața instanței, acest lucru nu s-a întâmplat. Nu s-a reușit pentru că Dorin Chirtoacă a înaintat o cerere de recuzare a judecătorului din motiv că acesta i-ar îngrădi accesul la materialele din dosar.

Chirtoacă spune că a aflat recent că în dosarul parcărilor cu plată mai sunt încă 12 volume pe care el încă nu le-a văzut. Prin urmare, el a cerut acces la materialele dosarului de la un alt judecător care le gestionează. Cererea lui a fost examinată în această dimineață, însă magistratul Nicolae Negru nu i-a permis să asiste la pronunțarea deciziei. Prin urmare Chirtoacă a înaintat cererea de recuzare, dar care a fost respinsă.

Nu ni se permite elementar accesul la dosar. Am spus de fiecare dată că voi înainta cereri de recuzare când vor apărea circumstanțe noi care demonstrează atitudinea părtinitoare în favoarea procurorului, a judecătorului din această instanță,” a declarat Dorin Chirtoacă, ex-primar de Chișinău.

Procurorul spune că avocații tergiversează intenționat procesul.

Este un comportament abuziv inclusiv și instanța de judecată a constatat astăzi în ședința de examinare a cererii de recuzare. Un comportament intenționat de a tărăgăna examinarea în fond a cauzei penale în care este învinuit domnul Chirtoacă,” a spus Dumitru Robu, procuror.

Ceea ce se examinează aici, se examinează formal. Lucrurile nu sunt decise de acești judecători și acești procurori care sunt aici. Lucrurile sunt decise acolo în sediul la Plahotniuc,” a adăugat Chirtoacă.

Ulterior Chirtoacă a cerut și înlăturarea procurorului din proces, însă și această solicitare nu a fost acceptată. Fostul primar este învinuit de trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată, fapt pentru care riscă de la 3 la 7 ani de pușcărie. În aceeași cauză, fostul șef al direcției transport, Igor Gamrețki a fost deja condamnat la 3 ani cu suspendare, iar dosarele lui Nistor Grozavu și Alexandru Pincevski au fost expediate în urmă cu trei luni.