/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Moldova a fost inclusă în TOP zece a țărilor cu cea mai rapidă scădere a populației

missing
20 iunie 2018, ora 20:02

Reprezentanții ONU spun că până în 2050, populația acestor țări va fi redusă cu 15% sau mai mult. În Republica Moldova se estimează că populația va scădea de la 4 milioane la 3,2 milioane de persoane:

“În multe țări post-comuniste din Europa Centrală și de Est există un declin demografic grav. Și, în plus, mulți dintre ei au cunoscut deja un declin masiv al populației, în ultimii 25 de ani. Aceasta este o pierdere imensă a populației, fără precedent în perioadele de pace”, a declarat cercetătorul principal al Centrului Wittgenstein, Thomas Sobotka.

Experții explică declinul populației prin trei factori: scăderea natalității, migrația în masă și o rată a mortalității relativ ridicată. Țările occidentale și sud-europene încearcă să compenseze consecințele ratelor scăzute ale natalității prin atragerea unui număr mare de migranți. În 2016, creșterea populației din Europa a fost în principal rezultatul imgiranților.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram