/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Cine sunt judecătorii de la Curtea de Apel care au menținut decizia de invalidare a alegerilor

21 iunie 2018, ora 20:37

Vladislav Clima a devenit judecător la Curtea de Apel în 2017, fiind numit în funcție prin decretul președintelui Igor Dodon. Clima a activat anterior în funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Ciocana. Acesta este fiul lui Nicolae Clima, fost judecător la Curtea Supremă de Justiție și fost președinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Fostul judecător a fost de-a lungul timpului ținta mai multor acuzații.

Potrivit declarației de avere, pe parcursul anului 2017, Vladislav Clima a ridicat un salariu de la Curtea de Apel în mărime de circa 186 de mii de lei, iar de la Judecătoria Ciocana a obținut un salariu de 63 de mii de lei. Clima a trecut în declarație și un salariu de circa 45 de mii de lei din activitatea didactică.

Magistratul a mai obținut un venit mărime de 200 de mii de lei în urma vânzării automobilului de model Honda CRV și o donație în mărime de 10 mii de euro. Familia Clima deține două terenuri intravilane, cinci apartamente, două case de locuit și două garaje, la care se mai adaugă trei automobile, unul dintre ele fiind un Passat Comfortline, procurat în 2017 cu 20 de mii de euro.

Malîi Ala și-a început activitatea în calitate de judecător la 30 septembrie 2008, la Judecătoria Ciocana. Aceasta a fost numită în 2013 în funcția de judecător, până la atingerea plafonului, iar la Curtea de Apel activează din martie 2018.

În 2017 magistrata a ridicat un salariu de circa 167 de mii de lei de la Judecătoria Ciocana. Familia magistratei are în proprietate patru terenuri și trei case de locuit. Judecătoarea deține și un autoturism de model Chevrolet Captiva, procurat în 2015.

În ianuarie 2018, Ziarul de Gardă a scris despre averea familiei Malîi, care deține un imobil de lux și vinde mașini cu 10 mii de lei.

Ecaterina Palanciuc este judecător la Curtea de Apel din 2015. Aceasta a deținut anterior funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Centru. Potrivit declarației de avere pentru 2017, Palanciuc a ridicat un salariu în mărime de circa 248 de mii de lei de la Judecătoria Centru și de la Curtea de Apel. Familia magistratei deține două terenuri, două apartamente și două automobile.

Decizia de invalidare a alegerilor a fost luată pe 19 iunie, după două săptămâni de când Năstase a fost ales primar al capitalei cu circa 52% din voturi. La baza deciziei Judecătoriei Chișinău se află motivul agitației electorale pe care ambii candidați ar fi făcut-o în ziua alegerilor.

Procesul de validare a mandatului de primar a fost tergiversat după ce socialistul Ion Ceban, l-a atacat în instanță pe Năstase pe motiv că ar fi încălcat legislația electorală și după ce reprezentantul Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Chișinău a solicitat schimbarea magistratului pe motiv că nu ar fi dat dovadă de imparțialitate la judecarea cazului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram