Selecţionatele Danemarcei şi Australiei au terminat la egalitate, 1-1 (1-1), joi, pe Samara Arena, în Grupa C a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia.

Potrivit Agerpres, Christian Eriksen (7) a marcat pentru danezi, iar Mile Jedinak (38 – penalty) a înscris golul australienilor, pentru un rezultat echitabil, ambele echipe păstrând şanse de a avansa în optimi.

Danezii au început mai bine meciul de la Samara, dar prima oportunitate s-a ivit chiar la poarta lor (5), când Leckie a trimis cu capul peste poartă.

Danemarca a deschis scorul după doar şapte minute de joc, când Eriksen a găsit o breşă în apărarea australiană şi a şutat de la 14 metri, după un assist furnizat de Jorgensen.

Danezii au continuat să aibă iniţiativa şi şi-au mai creat două situaţii notabile, dar Ryan a prins în doi timpi şutul lui Sisto (22), iar Jorgensen a trimis cu capul pe lângă poartă (24), la centrarea lui Dalsgaard.

Treptat, australienii au avansat tot mai mult şi presiunea a crescut în apropierea careului danez, iar Kruse (31) a ales soluţia greşită, preluare în mijlocul careului, fiind blocat imediat.

Australia a egalat în min. 38, când Jedinak a marcat din penalty, acordat de arbitru cu ajutorul sistemului VAR (asistenţa video pentru arbitraj), după un henţ comis de Poulsen în propriul careu.

Danemarca a încercat să reacţioneze, iar Sainsbury (42) a avut o intervenţie stângace la propria poartă, fiind aproape de autogol, însă Ryan a prins balonul.

După pauză, nordicii au avut prima ocazie, dar Sisto (51) a şutat pe lângă poartă din 12 metri.

Cele două formaţii au încercat să construiască, dar nu au reuşit decât să se anuleze reciproc.

Cerebralul Mooy a expediat un şut foarte periculos (71), iar mingea a trecut razant peste transversală. Schmeichel a fost apoi la post la mingea trimisă de Rogic (72). Danezii au avut şi ei o situaţie bună, însă mingea expediată de Sisto s-a dus puţin pe lângă bară (73).

Danezii au căutat breşa în apărarea adversă, dar ”Socceroos” au fost aproape să dea lovitura pe o contră: Schmeichel (88) a avut două intervenţii salvatoare la şuturile consecutive ale lui Arzani şi Leckie.

Braithwaite a trimis slab spre poartă la ultima acţiune a danezilor (90+2).

Poulsen va rata ultimul meci din grupă din cauza cumulului de cartonaşe galbene.

Danezii nu primiseră gol în precedentele lor cinci partide.

„Socceroos” au pus capăt unei serii de patru înfrângeri la Cupa Mondială.

Danemarca e neînvinsă de 17 partide în toate competiţiile (9 victorii, 8 egaluri), ultimul său eşec fiind un 0-1 cu Muntenegru pe 11 octombrie 2016.

În celălalt meci al grupei, Franţa întâlneşte reprezentativa statului Peru, ultimele meciuri din grupă urmând să se joace pe 26 iunie, Danemarca – Franţa, la Moscova (stadionul Lujniki), şi Australia – Peru, la Soci (stadionul Fişt).