/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/DOC. VIDEO/ Cum a reacționat preotul Maxim Melinti la decretul prin care i s-a interzis să oficieze slujbe

missing
21 iunie 2018, ora 19:53

Astfel, Mitropolia susține că „pentru activitățile îndreptate spre tulburarea și răsturnarea bunei rânduieli bisericești care în mod calomnios au dovedit neascultare față de ierarhia bisericească prin multitudinea acțiunilor repetate „de promovare și încurajare a minorităților sexuale, contribuția la dezvoltarea mișcării LGBT din Republica Moldova”, manifestate public prin utilizarea calității de preot, implicarea frecventă întru susținerea minorităților sodomite și promovarea manifestării comportamentelor netradiționale şi prin aceasta a păcatelor strigătoare la cer, toate contribuind la denigrarea imaginii Bisericii Ortodoxe din Moldova, cât și a confraților clerici, sunteți oprit de a săvârși cele Sfinte fără dreptul de a oferi binecuvântări și de a purta crucea pectorală începând cu data de 21 iunie 2018, până la aducerea pocăinței depline în mod public!”.

Ulterior, el a scris pe pagina sa de facebook că: „Niciodată nu mi-am exprimat opinia față de comunitatea LGBT. Există risc înalt de infectare HIV în acest grup. Mesajul meu era și rămâne mereu pașnic, binevoitor, inclusiv îndemnul la pocăință, abstinență și componente fără de risc”.

În anul 2017, preotul Maxim Melinti a fost premiat de ONU Moldova pentru o abordare incluzivă și răsturnarea stereotipurilor în slujirea cotidiană. Preotul, care oficiază slujbe în satul Ghidighici a devenit cunoscut și apreciat datorită viziunilor moderne și atitudinii pe care o manifestă față de religie, credință și Biserica Ortodoxă, în general. După acest anunț, mai multe persoane, inclusiv politicieni, au postat pe pagina de socializare a lui Melinti mesaje în susținerea acestuia și au criticat decizia luată de Mitropolia Moldovei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram