Ion Andronache, autorul blogului „Ortodoxia - pentru că așa trebuie”, susține că mitropolia Moldovei prin decretul prin care Maxim Melinte a fost oprit din a oficia slujbe și-a făcut un kamikaze, iar imaginea e va scădea drastic.

Maxim Melinte cel mai cunoscut și apreciat cleric din Moldova, cel care s-a dedicat cu devotament și dăruire totală de sine în slujirea aproapelui și în special celor aflați în dificultate, cel care vizita săptămânal sute de persoane aflate în detenție și persoane în etate solitare, cel care a dat speranță miilor de moldoveni dezamăgiți de Biserica ortodoxă și sistemul corupt, plin de ură și practici extrem de nocive din interiorul ei, printr-un decret semnat de mitropolitul Vladimir a fost azi oprit de a sluji. Mitropolia Moldovei și-a făcut astăzi un kamikaze. Imaginea ei va scădea drastic. Iar în rezultat toată munca pe care a depus-o părintele Maxim a fost călcată în picioare. Această decizie este una plină de ură, mânie, invidie și este una absolut neîntemeiată”, afirmă Andronache într-un mesaj publicat pe o rețea de socializare.

El mai spune că sistemul totalitar și corupt trebuie să dispară din Biserica Ortodoxă. „Mie încă nu îmi vine să cred că un preot poate fi oprit de a sluji pentru simplul fapt că nu a respins persoanele LGBT, nu le-a tratat cu indiferență și ură, pentru simplul fapt că a dialogat cu această comunitate. Acesta va fi un scandal internațional, iar mitropolitul va fi obligat să-și revizuiască decizia. Îmi pare foarte rău pentru Biserica din care fac parte”, și-a încheiat Andronache mesajul.

Amintim că, mitropolia Moldovei a publicat joi, 21 iunie, un decret prin care a informat că preotul Maxim Melinte este oprit din a mai oficia slujbe religioase pentru că ar fi încurajat și promovat minoritățile sexuale. Mai multe detalii AICI.