Andrei Năstase și Maia Sandu s-au întâlnit cu ambasadorii statelor UE, dar și cu cel al Canadei și SUA pentru a discuta despre situația privind alegerile din Chișinău. Politicienii spun că au fost asigurați de sprijin atâta timp cât luptă pentru drepturile omului. De asemenea, ei au mai spus că au fost felicitați pentru cum s-au desfășurat alegerile. De asemenea, Năstase a comentat și decizia motivată a judecătoriei precizând că este absurdă și lipsită de logică.

„Am fost asigurați de suport atâta timp cât mergem pe calea apărării drepturilor oamenilor și pe cea a democrației. Le-am spus că vom merge în stradă, le-am spus că contăm în continuare pe sprijinul lor pentru că doar presiunea din partea cetățenilor și presiunea venită din partea comunității internaționale poate determina guvernarea dată iresponsabilă să-și schimbe atitudinea și să recunoască rezultatelor alegerilor din Chișinău”, a declarat Maia Sandu.

Andrei Năstase a declarat că interesul pentru ceea ce se întâmplă în R. Moldova este foarte mare la nivelul SUA și UE. „Guvernarea ar trebuie să țină cont că reprezintă un stat, reprezintă un popor și trebuie să țină cont de cum suntem văzuți în exterior. Pentru că aceste derapaje antidemocratice la care se de dă astăzi guvernarea afectează în mod cât se poate de tare pe noi ca societate, țară”, afirmă Năstase.

În același timp, Năstase a comentat și decizia motivată a hotărârii spunând că este stupidă, și că judecătoare dată și-a bătut joc de noțiunea de act de justiție. „Stupidă, am să fiu cât se poate de elegant și chiar sunt elegant când spun stupidă. Pentru că am văzut acolo o tânără judecătoare care gândește în mod sovietic, eu sunt avocat de meserie sunt și fost procuror am văzut foarte mulți judecători în țară, în străinătate. Am văzut care este jurisprudența Curții drepturilor Omului. Această judecătoare nu face justiție, această judecătoare își bate joc de noțiunea de judecător, justiție și noțiunea de act de justiție. Am comunicat cu colegii mei din România și când au văzut această hotărâre primul cuvânt a fost stupid. Este în afara oricărei logici juridice o asemenea hotărâre. Dar cred că rețelele de socializare cu care se bate judecătoarea au răspuns cel mai bine la această întrebare, ați văzut care a fost reacția internauților. Este de-a dreptul sfidător, dar să vedem ceva spune Curtea de Apel. Dacă și Curtea de Apel va lua aceeași decizie ne va fi foarte și foarte clar cum stau lucrurile în R. Moldova”, a declarat Năstase.