O avocată din Chișinău a fost reținută de Procuratura Anticorupţie şi Centrul Naţional Anticorupţie pentru trafic de influenţă, cu primirea de bunuri în proporţii deosebit de mari. Reținerea a avut loc în seara zilei de ieri, în flagrant delict, în momentul când avocata a primit suma de cinci mii de dolari.

Temei pentru iniţierea respectivului proces penal a servit plângerea depusă de către un inculpat, care reclama acţiunile abuzive ale avocatului.

Astfel, în cadrul acţiunilor de urmărire penală procurorii au stabilit că, în intervalul octombrie – decembrie 2016, avocata a pretins şi primit de la acesta în total 5 mii de euro. Banii i-au fost estorcaţi succesiv, pe măsură ce dosarul acestuia avansa pe rolul instanţelor de judecată, avocatul dându-i asigurări că poate influenţa persoane cu demnitate publică să-i soluţioneze pozitiv dosarul, în care acesta era cercetat pentru tâlhărie şi huliganism.

Totuşi, prin sentinţa Curţii de Apel Chişinău, bărbatul a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni închisoare, iar avocata şi-a continuat promisiunile, solicitând încă 6 mii de euro, susţinând că are influenţă şi asupra judecătorilor Curţii Supreme de Justiţie ca sa-l scape de pedeapsă.

În prezent aceasta este reţinută preventiv pentru 72 de ore, iar dacă va fi găsită vinovată, ea riscă o amendă de până la 300 de mii de lei sau închisoare de la 3 la 7 ani.