Președintele PLDM, Viorel Cibotaru, afirmă că după două decizii ale justiției moldovenești prin care s-a anulat votul chișinăuienilor s-a creat o nouă situație și anume uzurparea puterii de stat, care, spune el, s-a transformat definitiv în dictatura unei singure persoane. În acest context, liderul PLDM cere ca Guvernul să demisioneze, iar Parlamentul să se dizolve.

„Guvernul și Parlamentul trebuie să se pregătească de demisie. Nu mai au nicio scuză guvernanții dacă nu o vor face astăzi. Un al doilea 7 aprilie nu va fi și după ce se va schimba guvernarea nu va fi niciun fel de impunitate, VOI nu o să aveți nicio șansă să vă reproduceți din nou! Astăzi sunteți pătați de rușine, mâine veți răspunde penal”, a scris pe o rețea de socializare Cibotaru.

El mai spune că toate instituțiile statului sunt atrase în această „crimă”. Astfel, „Președintele pro-rus toarnă gaz pe foc; Guvernul de urgență umple toate canalele mass media controlate cu subiecte „ce grijulie de oameni și hărnicuță e guvernarea pd-istă”; Parlamentul giftuit cu transfugi corupți este totalmente inapt și aiurit, cu excepția a câtorva deputați de opoziție curajoși (în primul rând, colegii mei din PLDM, dar, spre fericire, mai sunt câțiva și în alte fracțiuni de opoziție); Justiția e în buzunarul lui Plahotniuc, nu prea ai ce discuta aici,
– tot sistemul de apărare și securitate al statului gata să apere și protejeze o singură persoană – cea a dictatorului prăbușit totalmente ”într-un veac al singurătății…””, susține Cibotaru.

Amintim că, ieri Curtea de Apel Chișinău a menținut decizia primei instanțe privind anularea alegrilor din Chișinău, iar liderul PLatformei DA și lidera PAS au anunțat despre organizarea unui protest masiv pentru ziua de duminică.