/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Sancțiuni UE și tancuri binecuvântate de preoți. Colaborator al Ambasadei Ruse, interzis în Moldova

/VIDEO/ Alegerile din Chișinău, nevalide. Ce spun reprezentanții PL, PSRM și PLDM despre decizia Curții de Apel

22 iunie 2018, ora 08:25

Vicepreședintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, susține că dacă s-ar fi depistat încălcări juridice din partea candidaților la funcția de primar în turul doi, atunci ar fi trebuit să fie organizat turul al treilea cu alți candidați. Potrivit lui, deciziile instanțelor de judecată nu pot fi numite juridice, dar nici politice. „Din păcate această decizie va avea foarte multe repercusiuni pentru Republica Moldova. Mă duce cu gândul la aceasta faptul că nu mai sunt chestiuni politice, ci am trecut într-o eră personală”, a spus Valeriu Munteanu în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

Juristul Partidului Socialiștilor, Fadei Nagacevschi, a menționat că, în situația în care au fost excluși din joc Andrei Năstase și Ion Ceban pentru pretinse încălcări ale legislației electorale, nu exclude că Comisia Electorală Centrală ar putea solicita o explicare a hotărârilor de judecată și ar putea să se organizeze al treilea tur de scrutin cu candidații care au pierdut în turul întâi al localelor.

Vicepreședintele Partidului Liberal Democrat, Alexandru Bujorean, consideră că Republica Moldova de câteva zile nu mai este o țară cu regim hibrid, ci o țară dictatorială și merge cu pași siguri spre un regim autocrat care, probabil, va duce și la jertfe omenești. Politicianul spune că este cel puțin naiv să se creadă că deciziile se iau în instanța de judecată.

Curtea de Apel Chișinău a menținut hotărârea instanței de nivelul întâi, prin care alegerile locale noi din capitală au fost declarate nevalabile. Decizia a fost pronunțată joi seara, 21 iunie, în timp ce în fața CA, dar și în fața Primăriei, simpatizanții lui Andrei Năstase protestau cerând validarea mandatului primarului ales.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram