Șeful statului cu referire la situația din Chișinău că acum se luptă proeuropenii cu proeuropenii, cei care au făcut o alianță timp de 9 ani. În același timp el afirmă că în consideră pe Năstase vinovat de încălcările comise și susține că dacă ele ar fi fost făcute de Ceban, atunci el ar fi scos din cursa electorală. El a relatat și se ce va întâmpla în cazul dacă alegerile vor fi validate, și în cazul anulării acestora de Curtea Supremă de Justiție

„Ceea ce se întâmplă acum, decizia instanței, aici apare o întrebare dacă și sunt încălcări din partea cuiva, de ce au anulat alegerile, trebuiau să constate ilegalitățile comise de exemplu de Andrei Năstase și să fie sancționat, sau dacă era să fie scos din cursa electorală, atunci este procedură și pentru acest caz. Acum ei au anulat totul și astfel timp de un an la nivel de primar de Chișinău nu se va schimba nimic, spune șeful statului.

Dodon a mai spus că el consideră că Năstase este vinovat precizând că dacă Ceban ar fi făcut aceleași încălcări ca și Năstase, atunci el ar fi fost exclus din cursa electorală. În privința rezolvării acestei situații, Dodon presupune că „se vor juca” și se vor înțelege, iar mandatul va fi în cele din urmă validat, precizând că este o mare presiune din partea UE și SUA. În același timp, Dodon nu exclude că din start acest „circ” ar fi o înțelegere între democrați și Platforma DA pentru ai ridica raitingul lui Năstase.

Totuși, în cazul în care alegerile vor fi totuși anulate, cel de-al doilea scenariu, Dodon se întreabă de ce l-au exclus pe Ceban. Căci, spune el potrivit legii Ceban trebuie să fie declarat câștigător. Dacă ei, totuși vor continua pe această cale, Dodon spune că ei nu se vor implica în acest conflict, se vor limita la statutul de observator, menționând că astfel se vor asigura că după alegerile parlamentare nu va fi formată o nouă alianță.

„Acum se luptă proeuropenii cu propeuropenii. Se luptă cei, care au fost la guvernare în ultimii nouă ani. Cu cât mai mult se vor certa între ei, cu atât este mai mică posibilitatea creări alianței „pentru integrarea europeană -4”. Și dacă va fi necesar să adăugăm lemne pe foc, pentru ca ei să se lupte mai mult, noi vom face asta”, a declarat Dodon.

Amintim că, joi, 21 iunie Curtea de Apel a menținut decizia primei instanțe, astfel alegerile locale din Chișinău nu sunt valide.