/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Victimele represiunilor politice vor primi câte 1000 de lei de la stat. Câte persoane vor beneficia

missing
23 iunie 2018, ora 10:29

Totodată, pe întreg teritoriul țării vor fi organizate depuneri de flori la monumentele ridicate în memoria victimelor, mitinguri solemne, expoziții tematice de fotografii, documente și cărți. În același timp, se planifică realizarea emisiunilor TV și radio, proiectări de filme, mese rotunde și spectacole literar-muzicale.

De asemenea, în cadrul ședinței comitetului de lucru, s-a menționat că va fi acordat un ajutor material de câte 1000 de lei, cu 300 de lei mai mult față de anul trecut, pentru peste 8000 de persoane, victime ale represiunilor politice.

Ziua comemorării victimelor deportărilor staliniste este marcată anual la data de 6 iulie, începând cu anul 2016. În urma deportărilor din anii 1941, 1949 şi 1951, au avut de suferit circa 87 de mii de persoane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram