În fața cafenelei Guguță din parcul central s-au adunat primii participanți ai evenimentului „Facem Pancarte”. Ei și-au propus să se adune înaintea protestului și să pregătească diferite afișe sugestive, iar ulterior să meargă împreună la protest.

Ne pregătim frumos de protest. Luăm cu noi carton, markere, capsatoare, scoci, și tot restul ce credeți voi că e necesar pentru o pancartă de nota zece. Locul întîlnirii – Cafenea Guguță din parcul central. Vom fi acolo de la 12:00, facem pancarte și mergem la protest. Vă așteptăm indiferent de preferințele politice și tot restul blablaului obișnuit”, se arată în descrierea evenimentului.

Amintim că astăzi în fața primăriei Chișinău se planifică un protest de amploare organizat după ce Curtea de Apel Chișinău a menținut decizia primei instanțe de invalidare a alegerilor locale din Chișinău. În urma deciziei Andrei Năstase și Maia Sandu au ieșit cu declarații în public în care au chemat cetățenii la protest împotriva guvernării, afirmând că actul justiției a fost săvârșit sub influență politică. Andrei Năstase a atacat decizia Curții de Apel la Curtea Supremă de Justiție, ședința privind admisibilitatea recursului a fost planificat pentru ziua de luni, 25 iunie.