Conducătorilor auto li se interzice, provizoriu, circulația cu mijloacele de transport de mare tonaj cu greutatea totală de peste 20 de tone pe drumurile naționale. Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, restricția este valabilă pentru zilele în care se prognozează o temperatură a aerului ce depășește 30 de grade Celsius, între orele 10:00 și 20:00.

Excepție vor face doar automobilele care efectuează transporturile de persoane, animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală. De asemenea vehiculele care participă la intervenții în caz de forță majoră, cele dotate cu echipamente de prim ajutor și cele antrenate la prevenirea, lichidarea situațiilor excepționale. Totodată excepție vor face mijlocele de transport antrenate la reabilitarea drumurilor în limitele șantierelor de construcție.

Administratorii drumurilor vor informa șoferii și Serviciul Vamal despre restricțiile provizorii la circulația pe drumurile naționale. În scopul asigurării integrității drumurilor locale, autorităților publice locale de asemenea li se recomandă să instituie restricții pentru mijloacele de transport de mare tonaj pe porțiunile de drum asfaltat din localități.

Controlul asupra circulației mijloacelor de transport va fi asigurat de Inspectoratul Național de Patrulare al Inspectoratului General al Poliției și autoritatea administrativă Agenția Națională Transport Auto. Măsura restricționării circulației rutiere a fost luată pentru protejarea asfaltului.