Diplomații ruși și americani, dar și experți în securitate din ambele țări au venit la Viena pentru câteva zile, cu scopul de a pregăti o întâlnire între președintele rus Vladimir Putin și președintele american Donald Trump. Potrivit ziarului austriac Kronen Zeitung, citat de tvrain.ru întâlnirea este programată pentru 15 iulie.

Potrivit aceleiași surse, Putin a discutat cu cancelarul Austriei Sebastian Kurz despre întâlnirea sa cu Trump la Viena, la începutul lunii iunie. După cum scrie Kronen Zeitung, partea britanică este împotriva întâlnirii dintre Trump și Putin. Potrivit informațiilor sale, decizia finală va fi luată la mijlocul săptămânii viitoare.

Pe 21 iunie, The Times a scris despre îngrijorările Marei Britanii cu privire la întâlnirea dintre Putin și Trump. Potrivit ziarului, pentru Marea Britanie „ar fi mai bine“, ca reuniunea să aibă loc după summit-ul șefilor de stat NATO, stabilită pentru 11-12 iulie și după vizita lui Trump în Marea Britanie planificată pe 13 iulie. Potrivit sursei diplomatice a ziarului, întâlnirea lui Trump cu Putin ar fi cauzat „confuzie și alarmă” și ar deveni un eveniment cu tentă negativă.

Dmitri Peskov, secretarul de presă al lui Putin a declarat că Kremlinul nu este gata să vorbească despre datele exacte ce țin de reuniunea celor doi președinți, transmite Interfax. Recent acesta a menționat că Kremlinul va informa despre întâlnire imediat ce va fi pregătit. Casa Albă deocamdată nu a făcut comentarii cu privire la acest fapt.