Circa trei mii de persoane au protestat duminică, 24 iunie, în centrul capitalei împotriva invalidării mandatului de primar al liderului PPDA, Andrei Năstase, susține ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției (IGP), Mariana Bețivu, potrivit Ziarului de Gardă.

Amintim că, pe 24 iunie începând cu ora 14 în fața primăriei Chișinău a început protestul „Protestăm. Nu Cedăm. Oprim Dictatura!”. Participanții au mers în marș până la clădirea Guvernului, apoi a Parlamentului unde organizatorii au invitat participanții să continue protestul până a doua zi, când vor merge ulterior spre Curtea Supremă de Justiție unde se va decide dacă recursul lui Andrei Năstase este admisibil sau nu.

Precizăm că protestele s-au început după ce Judecătoria Chișinău și Curtea de Apel Chișinău au decis invalidarea alegerilor din Chișinău, motiv servind activitatea de pe rețele sociale ale candidaților pentru funcția de primar: Andrei Năstase și Ion Ceban.

Deciziile au fost criticate de opoziție care au afirmat că au fost dictate de guvernare, la rândul său partidul de la guvernare a negat că ar fi implicat. Au condamnat hotărârile instanței și societatea civilă, iar mai multe instituții internaționale și-au arătat îngrijorarea privind situația din Chișinău cu alegerile locale.