/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Câte persoane au protestat duminică în centrul Chișinăului, potrivit IGP

missing
25 iunie 2018, ora 10:29

Amintim că, pe 24 iunie începând cu ora 14 în fața primăriei Chișinău a început protestul „Protestăm. Nu Cedăm. Oprim Dictatura!”. Participanții au mers în marș până la clădirea Guvernului, apoi a Parlamentului unde organizatorii au invitat participanții să continue protestul până a doua zi, când vor merge ulterior spre Curtea Supremă de Justiție unde se va decide dacă recursul lui Andrei Năstase este admisibil sau nu.

Precizăm că protestele s-au început după ce Judecătoria Chișinău și Curtea de Apel Chișinău au decis invalidarea alegerilor din Chișinău, motiv servind activitatea de pe rețele sociale ale candidaților pentru funcția de primar: Andrei Năstase și Ion Ceban.

Deciziile au fost criticate de opoziție care au afirmat că au fost dictate de guvernare, la rândul său partidul de la guvernare a negat că ar fi implicat. Au condamnat hotărârile instanței și societatea civilă, iar mai multe instituții internaționale și-au arătat îngrijorarea privind situația din Chișinău cu alegerile locale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram