/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Fost inspector fiscal, pe banca acuzaților. Cum ar fi prejudiciat statul de sute de mii de lei

missing
25 iunie 2018, ora 08:25

Potrivit Procuraturii Anticorupție, ex-inspectorul fiscal este acuzat de comitere a infracțiunii prevăzute de art.327 alin.(2) lit.b1) CP, pentru faptul că acesta, în mod abuziv și cu încălcarea procedurilor legale, a admis în perioada anilor 2012-2017, eliberarea unor persoane fizice a patentelor de întreprinzător, fără achitarea integrală de către titularii acestora a taxelor de eliberare sau de prelungire a patentelor, precum și în lipsa achitărilor de către beneficiarii de patente a contribuțiilor de asigurare socială de stat.

Acțiuni care s-au soldat cu cauzarea Inspectoratului Fiscal de Stat (actualmente succesorul de drepturi -Serviciul Fiscal de Stat) a unui prejudiciu în proporții deosebit de mari, în sumă totală de 123 696 lei, precum și cu cauzarea unui prejudiciu în proporții deosebit de mari Casei Naționale de Asigurări Sociale, în sumă totală de 192 562 lei.

Dacă instanța îl va găsi vinovat, făptuitorul riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 1350 la 2350 u.c. sau închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Totodată, în scopul recuperării prejudiciului cauzat prin infracțiune, au fost aplicate măsuri asiguratorii prin aplicarea sechestrului pe bunurile imobile și mijloacele de transport ale învinuitului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram