Premierul Pavel Filip se află într-o vizită oficială la Washington în cadrul cărei s-a întâlnit cu Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo. În timp ce, departamentul de Stat al SUA informează că Pompei i-a reamintit premierului Filip că alegerile libere și corecte reprezintă o amprentă a unui guvern democrat, pe site-ul Guvernului se spune că Pompeo a agreat menținerea unui dialog activ cu oficialii din Republica Moldova în domeniul securității regionale.

Secretarul de stat Michael R. Pompeo s-a întâlnit astăzi (n.r. luni, 25 iunie) cu premierul moldovean Pavel Filip pentru a discuta o serie de probleme bilaterale. Secretarul general al Pompeo a promis sprijinul continuat al Statelor Unite în favoarea viitorului european ales al Republicii Moldova și a cerut punerea în aplicare a unor reforme cheie pentru a proteja Moldova împotriva ingerințelor externe și pentru a avansa integrarea sa europeană. Secretarul i-a reamintit primului-ministru Filip că alegerile libere și corecte reprezintă o amprentă a unui guvern democratic și trebuie să reflecte voința cetățenilor țării fără intervenție politică”, se arată în comunicatul Departamentului de Stat al SUA.

Amintim că, Curtea Supremă de Justiție a declarat inadmisibil recursul lui Andrei Năstase și respectiv a menținut decizia de invalidare a alegerilor din Chișinău. Decizie care a trezit nemulțumirea mai multor cetățeni și care au ieșit la proteste în dimineața zilei de azi.