Comisia Electorală Centrală se va întruni în ședință vineri, 29 iunie, pentru a lua act de decizia prin care au fost anulate alegerile din Chișinău.

Într-un comunicat al instituției se spune: „ședința CEC în cadrul căreia, Comisia va luat act de hotărârea Judecătoriei Chișinău din 19 iunie 2018, care a devenit irevocabilă prin încheierea Curții Supreme de Justiție din 25 iunie 2018, prin care nu s-a confirmat legalitatea alegerilor locale noi din 20 mai (turul I) și 03 iunie 2018 (turul II), pentru funcția de primar general al mun. Chișinău, va fi convocată vineri 29 iunie 2018, ora 14.00”.

Aceasta va avea loc vineri, deoarece, susține CEC, o parte din membri Comisiei se află în deplasări de serviciu iar alții sunt în concediu ordinar.

Amintim că, luni, 24 iunie, Curtea Supremă de Justiție a declarat inadmisibil recursul lui Andrei Năstase astfel menținând decizia Curții de Apel și a Judecătoriei Chișinău privind invalidarea alegerilor locale din Chișinău. Motivul invocat a fost că ambii candidați ar fi făcut agitație electorală pe facebook. Precizăm că deciziile instanțelor de judecată au fost criticate de societatea civilă, politicieni și reprezentanții ambasadelor și a partenerilor de dezvoltare. De asemenea, Platforma Da și PAS au organizat mai multe proteste în Capitală, cel mai recent a fost marți, 25 iunie, în fața primăriei Chișinău.