/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Șeful statului după decizia de luni a CSJ: Noi, forțele sănătoase de stânga, ne pregătim serios de alegerile parlamentare

missing
26 iunie 2018, ora 09:40

„Haosul și rușinea pe care le vedem azi în Moldova este rezultatul guvernării de după 2009. Unioniștii de azi, cei de la putere și cei din opoziție, sunt creaturile politice ale guvernărilor „proeuropene” din acești ani. Ei toți împreună, și cei din majoritatea parlamentara și liderii protestelor din strada, au creat sau au salutat crearea AIE1, AIE2, AIE3, de fiecare data alegând „răul mai mic”. Acum culeg roadele …

Noi însă, forțele sănătoase de stînga, ne pregătim foarte serios de alegerile parlamentare.

La modul practic, de pe acum se impun două scenarii postelectorale: Primul scenariu, cel mai probabil, este preluarea majorității mandatelor de către socialiști, care de unii singuri vor crea Guvernul. Al doilea scenariu ca probabilitate este declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, imediat după alegerile parlamentare ordinare. Chiar dacă Occidentul va face presiuni, ca de fiecare dată, pentru o nouă coaliție proeuropeană, cetățenii nu le vor permite liderilor PAS și PPDA să facă alianță cu PDM și Plahotniuc. În asemenea caz, alegerile parlamentare anticipate sunt inevitabile, poate chiar în aceeași perioadă cu cele locale din 2019. Important este că în cazul alegerilor parlamentare anticipate, PSRM va lua cu siguranță majoritatea în Parlament. Astfel, tot răul e spre bine”, scrie Dodon pe pagina sa de facebook.

În privința Chișinăului, șeful statului susține că orașul rămâne acum în responsabilitatea consilierilor municipali și el este sigur că Ion Ceban și echipa se vor ocupa de rezolvarea celor mai stringente probleme ale orășenilor. „El a fost nedreptățit prin decizia abuzivă a judecății, deoarece nu au existat contestații împotriva lui și, în cazul anulării votului lui Andrei Năstase, trebuia să fie organizat în mod repetat al doilea tur al alegerilor din municipiul Chișinău, cu participarea lui Ion Ceban”, a mai scris Dodon.

Precizăm că CSJ a menținut hotărârea Judecătoriei Chișinău și Curții de Apel care au decis anularea alegerilor locale din 20 mai și 3 iunie câștigate de liderul Platformei DA, Andrei Năstase, din motiv că acesta și contracandidatul său Ion Ceban ar fi făcut agitație electorală în ziua celui de-al doilea scrutin.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram