Doi bărbați din Drochia, ambii cu vârsta de 29 de ani, sunt suspectați de omorul unui bărbat săvârșit în anul 2010. În prezent unul dintre suspecți își ispășește pedeapsa în Penetenciarul din orașul Cricova, fiind condamnat în 2013 pentru furt în proporții deosebit de mari.

Victima a fost dată în căutare în 2010 de poliție și tot atunci a fost pornită urmărirea penală pentru omor intenționat, iar în martie 2018, în adresa oamenilor legii a venit o informație operativă despre persoanele și circumstanțele în care ar fi comisă crima. În baza informației date, a fost reluată urmărirea penală, fiind efectuate mai multe investigații.

La scurt timp, suspecții au fost identificați, aceștia s-au dovedit a fi doi bărbați, cunoscuți de-ai victimei, unul din ei a fost reținut, iar celălalt a fost găsit la pușcărie.

Audiați de poliție, suspecții și-au recunoscut vina, declarând că după ce au servit cu victima băuturi alcoolice, între ei s-a iscat un conflict, suspecții lovindu-și prietenul de pahar până la omorât. Pentru a ascunde urmele infracțiunii, cadavrul a fost îngropat de către aceștia în apropierea satului Petreni, raionul Drochia.

În urma verificărilor efectuate de către ofițerii de investigații în comun cu cei de la urmărirea penală a IP Drochia și Procuratura din Drochia, în apropierea satului Petreni, pe câmp, au fost depistate și ridicate osemintele victimei.

Totodată, cu suspectul reținut a fost petrecută acțiunea de verificare a declarațiilor la fața locului. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Omor intenționat” se pedepsesc cu închisoare de la 10 la 15 ani sau cu detenţie pe viaţă.