/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

CM 2018: Argentina, calificată dramatic în optimi, după 2-1 cu Nigeria

missing
27 iunie 2018, ora 07:45

Potrivit Agerpres, Argentina s-a impus cu şansă prin golurile marcate de Lionel Messi (14) şi Marcos Rojo (86), respectiv Victor Moses (51 – penalty), dar africanii trebuiau să mai primească un penalty în min. 75, pentru un henţ comis de Rojo.

Vicecampioana mondială a început cu un joc mai aşezat decât în meciurile anterioare, a încercat să construiască fără grabă, iar prima oportunitate a venit în min. 8, când fundaşul Tagliafico, infiltrat în atac, a şutat pe lângă poartă.

Argentina a deschis scorul în min. 14, prin Leo Messi, care l-a executat pe portarul nigerian după o pasă genială de circa 40 de metri venită de la Banega.

Sud-americanii îşi puteau dubla avantajul, dar Higuain a fost blocat in extremis de portarul Uzoho, cu riscul unei accidentări (27). Di Maria a scăpat spre poartă, dar Balogun a reuşit să îl oprească din drumul spre gol cu preţul unui cartonaş galben (32). Messi a şutat în bară din lovitura liberă din marginea careului (34).

„Super Vulturii” au avut un final mai bun de repriză, punând presiune pe careul argentinian, dar nu şi-au creat o ocazie clară de gol.

Africanii au început bine repriza secundă şi au primit penalty la o ţinere în careu a lui Balogun de către Mascherano, Victor Moses transformând lovitura de pedeapsă (51).

Jocul echipei lui Sampaoli s-a rupt din nou, sub presiunea rezultatului, şi au fost minute bune de încercări haotice de construcţie. Nigeria a încercat să speculeze erorile pe contre, iar Ndidi (71) a ameninţat poarta lui Armani, dar balonul a trecut peste bară. Rojo a atins mingea cu mâna în propriul careu, dar arbitrul nu a dictat penalty, iar Ighalo a ratat din situaţie bună (75).

Higuain a reluat mult peste poartă în celălalt careu, la una din puţinele faze finalizate de argentinieni (80).

Debutantul Armani a salvat un gol ca şi făcut în min. 84, în faţa aceluiaşi Ighalo.

Fundaşul Rojo, avansat ca vârf de conjunctură, a reluat superb, de la 11 metri, centrarea lui Mercado, şi a adus calificarea echipei ”albiceleste” în optimile de finală, unde va înfrunta Franţa, câştigătoarea Grupei C.

Messi a marcat golul cu numărul 100 al turneului final din Rusia. Argentina a câştigat fiecare din ultimele 26 de partide la Cupa Mondială în care a condus la pauză.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram