Zeci de avocați au protestat marți, 26 iunie, în fața Curții de Apel împotriva aplicării excesive a arestului. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) susține că declarațiile avocaților făcute în cadrul protestului sunt superficiale și evazive și afectează imaginea și independența sistemului judecătoresc.

Consiliul Superior al Magistraturii, manifestându-şi obiectivul primordial de îndeplinire a rolului de garant al independenţei autorităţii judecătoreşti, conchide, că declaraţiile în cauză afectează imaginea şi independența sistemului judecătoresc, ceea ce nu este acceptabil într-un stat de drept”, se spune într-un comunicat al CSM.

Instituția mai spune că afirmațiile avocaţilor în cadrul protestului sunt superficiale și evazive, fără careva analize detaliate.

Amintim că, avocații au protestat marți, 26 iunie, în fața Curții de Apel, față de arestările abuzive. Aceștia susțin că aproape 98 la sută din cererile procurorilor sunt admise, iar oamenii sunt băgați în penitenciarul numărul 13 pe banda rulantă. Curtea de Apel a criticat protestul și a spus că reprezintă o imixtiune în activitatea judecătorilor, procuratura le-a recomandat să fie mai convingători în instanță.