Curtea Supremă a Statelor Unite a votat în favoarea interdicţiei de călătorie pentru persoanele din ţările musulmane, propusă de administraţia Donald Trump, relatează BBC, citat de Mediafax.

Curţile inferioare au considerat interdicţia ca fiind neconstituţională, dar Curtea Supremă a luat marţi decizia finală. Această decizie este văzută ca o victorie pentru administaţia lui Donald Trump.

Decizia vizează majoritatea persoanelor din Iran, Libia, Somalia, Siria şi Yemen şi le interzice să intre pe teritoriul Statelor Unite.

Această interdicţie a fost criticată foarte mult de către refugiaţi şi organizaţiile pentru drepturile omului.

Şeful Curţii Supreme de Justiţie, John Roberts, a declarat că interdicţia de călătorie este „direct în sfera autorităţii prezidenţiale”.

„Guvernul a oferit suficiente motive de securitate pentru a explica raţiunea de bază a interdicţiei. Nu avem nicio părere în ceea ce priveşte calitatea politicii”.

La scurt timp după ce Curtea Supremă a anunţat decizia, preşedintele Donald Trump a reacţionat printr-o postare pe Twitter: „Curtea Supremă susţine interdicţia de călătorie Trump! Wow!”

Omar Jadwat, directorul Uniunii Libertăţilor Civile Americane pe probleme de imigrare a declarat că decizia de azi este unul dintre marile eşecuri ale Curţii Supreme.

„Curtea Supremă a eşuat azi, aşa că intervenţia cetăţenilor este mai importantă ca niciodată. Trebuie să le explicăm foarte clar reprezentanţilor noştri aleşi: Dacă nu luaţi măsuri pentru anularea interdicţiei lui Trump asupra musulmanilor, înseamnă că nu susţineţi principiile de bază ale ţării, libertatea şi egalitatea”, a adăugat Omar Jadwat.