Șefa Biroului pentru relații cu diaspora, Olga Coptu, și-a depus cererea de demisie. Deși susține că decizia este asumată și conștientă, aceasta nu explică motivul plecării și afirmă că în continuare se va bucura de viață.

Ea a mulțumit echipei și a declarat că în domeniu mai este mult de lucrat. „La sigur mai este foarte mult de făcut în domeniul Diaspora, migrație și dezvoltare, și cu siguranță în țara noastră este nevoie să prioritizăm acest domeniu. Rămân cu ferma convingere că nici o strategie de țară, nu poate fi făcută fără a se ține cont de cetățenii noștri din diasporă”, a scris Coptu. 

Olga Coptu a fost numită şefa Biroului pentru relații cu diaspora în luna iulie 2017. Ea a fost reprezentanta diasporei Republicii Moldova din Italia, revenită acasă în anul 2014. Aceasta a absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior, absolvind și Facultatea de Științe Politice și Relații Internaționale a Universității „La Sapienza di Roma” din Italia. În 2009, Olga Coptu a înființat ziarul migranților moldoveni – „Gazeta Basarabiei”, care a fost distribuit în mai multe țări, precum: Italia, Franța, Portugalia, Elveția, Belgia, Grecia. Anterior, domnia sa a activat în cadrul Biroului Relații Interetnice și Ministerul Culturii.