Comisia Electorală Centrală dezminte că ar politizată și susține că acuzațiile care i se aduc în public instituției și membrilor CEC „sunt nefondate, nu sunt probate și conțin subtext politic”. În același timp, CEC subliniază că instanța de judecată are competența exclusivă de a confirma legalitatea alegerilor locale noi ale primarului general al mun. Chişinău și validarea mandatului primarului ales.

„Comisia Electorală Centrală și, respectiv, consiliul electoral de circumscripție au organizat alegerile locale noi din mun. Chișinău în mod onest, corect, cu respectarea prevederilor legale. Dovadă este și lipsa contestațiilor care să vizeze activitatea autorităților electorale sau a deciziilor instanțelor de judecată care să constate ilegalități în acest sens”, se arată în comunicatul CEC.

CEC cheamă la calm toți subiecții electorali, inclusiv cetățenii, partidele politice, instituțiile media și îi îndeamnă să nu implice Comisia în jocuri politice. „Comisia rămâne a fi și în continuare o instituție independentă, deschisă, profesionistă, gata să facă față oricăror provocări și care va continua să depună eforturi consolidate pentru garantarea unor alegeri corecte”, se mai spune în comunicat, precizându-se că difuzarea unor astfel de „informații denigratoare are drept scop subminarea autorității și credibilității organelor electorale, dar și a întregului proces electoral”.

Amintim că, Curtea Supremă de Justiție a menținut deciziile Curții de Apel și a Judecătoriei Chișinău, fapt care a fost criticat de opoziție care a acuzat implicarea PD în actul judiciar, fapt negat de democrați. În același timp, mai mulți ambasadori s-au arătat îngrijorați de situația dată. PAS și Platforma DA au anunțat proteste săptămânale.