/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

CEC dezminte că ar fi o instituție politizată și spune că instanța de judecată decide validarea sau nu a alegerilor

missing
28 iunie 2018, ora 12:26

„Comisia Electorală Centrală și, respectiv, consiliul electoral de circumscripție au organizat alegerile locale noi din mun. Chișinău în mod onest, corect, cu respectarea prevederilor legale. Dovadă este și lipsa contestațiilor care să vizeze activitatea autorităților electorale sau a deciziilor instanțelor de judecată care să constate ilegalități în acest sens”, se arată în comunicatul CEC.

CEC cheamă la calm toți subiecții electorali, inclusiv cetățenii, partidele politice, instituțiile media și îi îndeamnă să nu implice Comisia în jocuri politice. „Comisia rămâne a fi și în continuare o instituție independentă, deschisă, profesionistă, gata să facă față oricăror provocări și care va continua să depună eforturi consolidate pentru garantarea unor alegeri corecte”, se mai spune în comunicat, precizându-se că difuzarea unor astfel de „informații denigratoare are drept scop subminarea autorității și credibilității organelor electorale, dar și a întregului proces electoral”.

Amintim că, Curtea Supremă de Justiție a menținut deciziile Curții de Apel și a Judecătoriei Chișinău, fapt care a fost criticat de opoziție care a acuzat implicarea PD în actul judiciar, fapt negat de democrați. În același timp, mai mulți ambasadori s-au arătat îngrijorați de situația dată. PAS și Platforma DA au anunțat proteste săptămânale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram